• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Grupul auto german Daimler s-ar putea diviza


Grupul auto german Daimler s-ar putea diviza
Grupul auto german Daimler a anunţat luni că a demarat un proces de implementare a unei noi structuri organizaţionale, conform căreia divizia de automobile Mercedes-Benz şi cea de camioane şi autobuze vor deveni entităţi independente din punct de vedere legal sub acoperişul Daimler, o mutare care a dat naştere la speculaţii referitoare la o eventuală divizare a grupului.

Reprezentanții firmei sunt de părere că modificările vor da diviziilor o flexibilitate mai mare pentru a reacţiona la modificarea rapidă a mediului de business adăugând însă că nu are de gând să vândă niciuna din diviziile sale.

 

Daimler a precizat că noua structură va trebui aprobată de managementul de top şi Consiliul director înainte de a intra în vigoare, estimând că aprobările finale ar putea veni la Adunarea Generală anuală a acţionarilor din 2019, cel mai devreme.

 

"Oricine îşi propune să atingă o competitivitate şi profitabilitate sustenabilă trebuie să evolueze încontinuu şi să se adapteze la modificările rapide din mediul înconjurător. Noua structură va asigura să suntem pregătiţi la provocările din noua eră a automobilului", a declarat directorul general de la Daimler AG, Dieter Zetsche.

 

Dacă reorganizarea va fi aprobată, Mercedes-Benz Cars and Vans şi Daimler Trucks & Buses ar putea deveni similare cu divizia de servicii financiare a Daimler, care are deja o structură independentă din punct de vedere legal. Toate cele trei divizii îşi vor menţine de asemenea sediile în Germania.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri