• EUR 4.6346 RON
  • USD 3.9285 RON
  • POUND 5.2711 RON
Bucuresti
o

Ford Craiova lansează producţia noului SUV EcoSport. Compania face recrutări masive


Ford Craiova lansează producţia noului SUV EcoSport. Compania face recrutări masive
Datorită cererilor venite din partea clienților, Ford a lansat, în fabrica sa din Craiova, producţia noului SUV EcoSport pentru piaţa din Europa.

Reprezentanţii Ford Europa susțin că pentru fabricarea noului model compania a investit la Craiova circa 200 de milioane de euro. Mai mult, unitatea urmează să angajeze încă 1.700 persoane, astfel că la finalul anului fabrica din judeţul Dolj va avea 3.900 de salariaţi.

 

"EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford îşi construieşte operaţiunile pe baza avantajelor propriei game - implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială. Odată cu creşterea cererilor pentru EcoSport şi în general pentru SUV-urile din această categorie, este momentul oportun pentru a reloca producţia în Europa pentru a ne ridica la nivelul cerinţelor clienţilor noştri", a afirmat vicepreşedintele grupului şi preşedinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Steven Armstrong.

 

La rândul său, președintele Ford România, John Oldham, a menționat că că 25-30% dintre componentele modelului vor fi produse în România."25-30% din componentele EcoSport sunt produse în România. Avem pe platforma noastră din Craiova 10 furnizori și este un lucru foarte important pentru noi și evident că ne dorim să aducem în Craiova și în România și alți furnizori. Dar ne uităm și la alte oportunități de a aduce și alte produse", a spus președintele Ford România. Acesta a afirmat că volumul producției EcoSport va fi mai mare față de cel al modelului B-Max, la care fabrica a renunțat la 1 septembrie a.c., și 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport.

 

Potrivit președintelui Ford România, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piața din Europa la începutul anului viitor, când începe și campania la nivel european.

 

 

 

Fabrica din Craiova va fi singura unitate Ford unde se va produce modelul EcoSport pentru Europa (cu excepţia Rusiei). În total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de pieţe de pe patru continente. Acestea includ pieţe foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud.

 

Alături de noul EcoSport, la Ford Craiova va continua producţia motorului Ford 1.0 EcoBoost, singurul câştigător al titlului "Motorul Internaţional al Anului" timp de patru ani consecutivi.Vânzările de SUV-uri pe cele 20 de pieţe tradiţionale europene importante pentru Ford au crescut anul trecut cu 27% şi au adunat un sfert din totalul înmatriculărilor de autoturisme.

 

SUV-urile Ford au crescut în vânzări cu mai mult de 30% în 2016 şi plusează cu o creştere de 27% în primele opt luni ale anului 2017. "SUV-urile înseamnă, de asemenea, mai multe locuri de muncă. Până la finalul anului, Ford plusează cu 1700 de poziţii noi la Ford Craiova, totalul atingând 3.900 de locuri de muncă în zona producţiei de vehicule şi în cea de producţie de motoare. Investiţia totală pe care Ford a realizat-o în complexul de top de producţie de la Craiova începând cu martie 2008, momentul preluării facilităţilor, depăşeşte un miliard de euro", susţin reprezentanţii Ford.

 

 

Noul Ford EcoSport oferă un nivel de versatilitate înalt şi capabilităţi îmbunătăţite, un design mai rafinat la interior şi exterior şi tehnologii sofisticate dedicate clienţilor săi, aşa cum este sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvoltă până la 125 CP şi oferă un nivel optimizat al emisiilor. Habitaclul redesenat oferă comenzi mai uşor de utilizat şi materiale moi la atingere, o consolă centrală nouă şi scaune mai confortabile. EcoSport este disponibil în premieră, de asemenea, într-o versiune sportivă ST-Line, aceasta fiind inspirată din gama Ford Performance.

Foto:Ford România facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri