• EUR 4.5975 RON
  • USD 3.8945 RON
  • POUND 5.1203 RON
Bucuresti
o

În fermele avicole din România nu se foloseşte fipronil. Ouăle sunt bune de consum


În fermele avicole din România nu se foloseşte fipronil. Ouăle sunt bune de consum
Producătorii avicoli din România, asociaţi în Uniunea Crescătorilor de Păsări (UCRP),au anunțat că în fermele avicole din România nu se foloseşte Fipronil, insecticid cu spectru larg de acţiune, ca substanţă antiparazitară.

"Acest insecticid este interzis, prin legislaţia europeană, a se folosi la animale destinate consumului uman. Fermierii avicoli din România au obligaţia legală de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atât prin controale oficiale cât şi prin autocontroale", se arată într-un comunicat.

 

În urma controalelor realizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existenţa reziduurilor chimice în produse.

 

"Buletinele de analiză, ca urmare a controalelor oficiale şi autocontroalelor, pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislaţia naţională şi europeană. Menţionăm că, fermele avicole din România sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiză conforme, anual. Asigurăm opinia publică, că produsele avicole din fermele profesionale din România sunt sigure pentru consumul uman", precizează reprezentantii UCRP.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri