• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

In atentia fermierilor! Subventiile din bugetul national vor incepe anul acesta din 28 februarie


In atentia fermierilor! Subventiile din bugetul national vor incepe anul acesta din 28 februarie
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca, in 2017, subventiile din bugetul national (ANT 1) se vor acorda din 28 februarie, intr-o perioada in care fermierii pot sa le foloseasca. In 2016, banii s-au platit platit abia in lunile iunie si iulie.

"Eu sunt agronom si stiu bine ca, daca azi nu faci ce trebuie, maine nu mai are rost. Din acest punct de vedere, am staruit ca sa realizam masurile necesare, sa lichidam intarzierile care au fost vizavi de site-ul de operare si de controlul in teren in asa fel incat sa putem intra la timp cu aceste subventii", a spus Daea.

 

 Anul trecut, subventiile pe ANT 1 s-au dat in iunie si iulie, iar anul acesta incep pe 28 februarie, ceea ce este o diferenta considerabila. "Este o diferenta considerabila, care are in vedere necesitatea de a ajunge la timp subventiile, astfel incat producatorii agricoli sa poata sa le foloseasca. Ce cauta subventiile agricole in iunie si iulie, cand lucrarile se fac in primavara atunci cand te intalnesti cu lucrari de recoltat si cand veniturile pot veni din buzunarul fermierului?! Noi trebuie sa anticipam aceste cerinte pe care le au fermierii. Actiunea noastra este clara: de a asigura la timp subventiile pentru fermieri", a subliniat seful de la Agricultura.

 

Joi dupa-amiaza, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a promulgat Legea bugetului de stat si Legea asigurarilor sociale pe anul 2017.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri