• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Sportul practicat din adolescență te scapă de diabetul de tip 2 la maturitate


Sportul practicat  din adolescență te scapă de diabetul de tip 2 la maturitate
Un studiu demonstrează că practicarea sportului în adolescență reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 la maturitate.

Specialiștii au constatat că mișcarea are efecte benefice asupra rezistenței tinerilor la insulină, fenomen care duce la utilizarea neeficientă a acestui hormon și la apariția diabetului de tip 2. Cercetarea a fost coordonată de Universitatea Exeter din Marea Britanie,care a publicat-o în revista de medicină “Diabetology”.

A fost observat anual un eșantion de 300 de copii, de la 9 ani până la împlinirea vârstei de 16 ani. Măsurătorile au arătat că sportul a avut un considerabil impact pozitiv asupra sănătății tinerilor de 9-13 ani, dar nu a influențat rezistența la insulină a celor de 16 ani. Totodată, la copiii de 13 ani, testele au evidențiat că, în cazul celor mai activi din punct de vedere fizic, rezistența la insulină a fost redusă chiar și cu 17%, indiferent de cantitatea de grăsime corporală a subiecților.

Diferențele dintre rezistența manifestată la insulină de cei care fac mișcare și tinerii care nu au acest obicei a scăzut apoi progresiv, până la 16 ani. Aceste date sugerează ca adolescența este o parte a vieții care contează foarte mult în prevenirea diabetului de tip 2.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri