• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Se revine la centralizarea achizițiilor pentru sistemul public de sănătate


Se revine la centralizarea achizițiilor pentru sistemul public de sănătate
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunțat că procedurile de achiziţii pe medicamente, dezinfectanţi şi servicii ale spitalelor din ţară vor fi derulate la nivel central, prin institutția pe care o coordonează.

Noul sistem se aplică începând cu 2018. Deja au fost trimise adrese direcţiilor de sănătate publică şi spitalelor din ţară în care acestea sunt informate despre noul mod de lucru, scopul principal al achiziţiei centralizate fiind acela de a contracta medicamente şi servicii la un preţ cât mai mic.

 

"Toate procedurile de achiziţie pe medicamente, pe dezinfectanţi, pe servicii vor fi făcute centralizat de către Ministerul Sănătăţii şi am solicitat spitalelor, în situaţia în care îşi încheie contracte, din acest moment, pe absolut orice serviciu, să aibă clauză suspensivă pentru ca în momentul în care ministerul încheie procedurile de achiziţie să poată beneficia de preţurile pe care vom obţine noi", a declarat ministrul Sănătăţii.

 

El a arătat că au fost încheiate deja procedurile pentru mai multe categorii de antibiotice şi medicamente folosite în tratamentul bolnavilor de cancer. "Am încheiat deja procedura pentru 20 de denumiri comune internaţionale pe antibiotice şi suntem în faza de semnare a documentelor, este încheiată procedura şi pentru 20 de molecule pe oncologie. Le luăm treptat, luăm cele mai mari consumatoare de resurse ale spitalelor. Ne dorim ca prin aceste proceduri naţionale să obţinem economii importante, pe de o parte, iar pe de altă parte vom da posibilitatea spitalelor mici, care cumpără cantităţi mici de medicamente şi care nu au nevoie de atât de multe servicii, să beneficieze de aceste servicii şi de medicamente la acelaşi preţ pe care îl au spitalele mari, crescând astfel posibilitatea de a se încadra în buget şi de a avea mai multe medicamente, de a acorda îngrijiri mult mai bune pacienţilor. Este un deziderat pe care îl avem şi pe care îl vom face în anul următor", a spus Florian Bodog.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri