• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Se lucrează la regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele


Se lucrează la regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele
Discuțiile purtate joi între ministrul Sănătății, Florian Bodog, președintele CNAS, Laurențiu Mihai, și reprezentanții producătorilor de medicamente au ca prim rezultat înființarea unui grup de lucru, care are ca obiectiv regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru cele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice.

"Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții producătorilor de medicamente din cadrul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice și din Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente. La întâlnire au mai participat dr. Laurențiu Mihai, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, și secretarii de stat dr. Rodica Nassar, dr. Cristian Grasu și dr. Octavian Alexandrescu din cadrul Ministerului Sănătății. Alături de ministrul Florian Bodog s-a aflat și consilierul de stat al primului-ministru, prof. dr. Florian Popa. În urma discuțiilor, s-a stabilit înființarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice", se arată într-un comunicat al MS.

Grupul va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări și va avea în componență, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și câte doi reprezentanți ai asociațiilor producătorilor de medicamente.

Foto-Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri