• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Cutremur pe piața medicamentelor.Teva desființează 14.000 de locuri de muncă


Cutremur pe piața medicamentelor.Teva desființează 14.000 de locuri de muncă
Cel mai mare producător mondial de medicamente generice anunță decizii de restructurare drastice. Grupul Teva Pharmaceutical Industries plănuiește eliminarea a 14.000 de locuri de muncă la nivel mondial, adică aproximativ un sfert din efectivele sale, în următorii doi ani.

În plus, compania a anunțat că va suspenda plata dividendelor pentru acţiunile ordinare şi pentru certificatele de depozit în cadrul unui "plan de restructurare complet destinat să reducă în mod semnificativ costurile" cu trei miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) până la sfârşitul lui 2019.

Kare Schultz, directorul general de la Teva, susține că reducerea cu un sfert a personalului este "crucială pentru restabilirea securităţii financiare şi stabilizarea afacerilor noastre".

În prezent, Teva se confruntă cu datorii de aproape 35 de miliarde de dolari după ce anul trecut a achiziţionat Actavis pentru 40,5 miliarde de dolari. Grupul Teva Pharmaceutical Industries este cea mai mare companie din Israel, iar anunțul restructurărilor masive a produs reacții din partea organizațiilor sindicale din această țară, organizații care amenință cu proteste masive.

Producătorul de medicamente nu a precizat câţi angajaţi din Israel vor fi afectaţi de măsurile de restructurare. Teva are aproximativ 53.000 de angajaţi la nivel mondial şi în 2016 a realizat venituri totale de 21,9 miliarde de dolari.

Foto- Teva Pharmaceutical Industries Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri