• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Beneficiile sportului. Iulian Dinu iti arata patru exercitii pentru intarirea muschilor


Beneficiile sportului. Iulian Dinu iti arata patru exercitii pentru intarirea muschilor
Cu totii ne dorim un corp tonifiat si bine definit, dar oare exercitiile pe care le practicam la sala ne ajuta in acest sens? Instructorii bine pregatiti stiu sa integreze in programul de fitness si aerobic exercitii pentru a lucra toate grupele de muschi, insa, ceea ce nu se intampla la clasele de grup este o analiza preliminara a starii de sanatate a participantilor. Fara o astfel de analiza si fara a cunoaste nevoile reale ale unui participant la clasa, exercitiile efectuate pot fi fara rezultat.

Un personal trainer, pe de alta parte, are rolul de a investiga starea de sanatate a clientului, de a-i cunoaste punctele forte si cele slabe si de a-l ajuta in mod real sa dobandeasca obiectivele pe care si le-a propus.

 

Una din etapele pe care un personal trainer le include in programul unui client este intarirea muschilor. Aceasta intervine dupa stapanirea stabilitatii muschilor si are rolul de tonifia si fortifica. Intarirea muschilor presupune efectuarea unor exercitii menite sa echilibreze si sa alinieze toti muschii trunchiului, astfel incat coloana vertebrala sa fie sustinuta corect. Efectele unor astfel de exercitii sunt, intre altele, imbunatatirea mersului pe jos si al alergarii.

 

Iulian Dinu, Personal Trainer in cadrul Personal Trainer Studio, ne dezvaluie astazi patru exercitii benefice pentru intarirea muschilor:

  1.  Fandari laterale Stati in picioare, cu bratele intinse in fata, paralel cu podeaua. Faceti un pas lateral cu piciorul stang si indoiti genunchiul drept, pana cand coapsa este paralela cu solul. Balansati cateva secunde si schimbati piciorul. Aceste exercitii sunt foarte benefice pentru intarirea muschilor bazinului si genunchilor, insa nu sunt recomandate daca aveti dureri de spate sau ale genunchilor.
  2. Abdomene in curmezis – mana si picior opus. Acestea se realizeaza stand culcat pe saltea, mainile la ceafa si picioarele intinse usor ridicate de la sol. Duceti cotul drept catre genunchiul stang, rasucind usor trunchiul folosindu-va de muschii oblici si de coaste. Piciorul stang se indoaie spre piept. Aceste exercitii sunt benefice intarirea muschilor abdominali, dar nu sunt recomandate pentru persoanele cu probleme in zona cefei sau cea lombara
  3. Ridicari ale trunchiului in V Aceste exercitii se pot realiza fie cu picioarele ridicate, perpendicular pe trunchi si mainile paralele cu picioarele, fie cu picioarele usor ridicate de la sol si mainile intinse pe langa urechi. Ridicati trunchiul aducand varful mainilor si picioarele in acelasi punct, asa cum este exemplificat in imagine. Sunt exercitii benefice pentru muschii abdomenului.
  4.  Rasucire ruseasca Un exercitiu care, efectuat cu ajutorul Kettle Bel sau o gantera rotunda, lucreaza aproape toti muschii corpului, intre care muschii abdominali, muschii fesieri si muschii cvadricepsi. Exercitiul se executa cu genunchii indoiti si trunchiul aplecat usor spre spate. Bratele, care tin gantera, se rasucesc dintr-o parte in alta a trunchiului, ca in imagine. Pentru o efectuare cat mai corecta a acestor exercitii este indicat sa consultati un antrebor personal. In plus, acesta va poate recomanda o serie de exercitii care va aduc rezultate mai bune si mai rapide.

 

Rubrica realizata in colaborare cu www.personaltrainerstudio.ro

Sursa foto: Personal Trainer Studio


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri