• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Prognoza meteo pentru intervalul ianuarie-martie 2014

Meteorologii estimeaza, in intervalul ianuarie-martie 2014, un regim termic normal pentru aceasta perioada, cu exceptia lunii ianuarie cand valorile termice se vor situa, in general, sub mediile multianuale (-3,1 grade Celsius), exceptand partea de sud-est a tarii, unde vor fi apropiate de acestea.

Potrivit estimarilor pentru urmatoarele trei luni, publicate pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, in ianuarie, cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica (37,2 l/mp), exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare. In februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic (-1,1 grade Celsius) in cea mai mare parte a tarii.

 

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile climatologice (35,4 l/mp), posibil local deficitare in sud-vestul tarii. In luna martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale (3,4 grade Celsius) in sudul, sud- estul si estul tarii, si posibil sub aceste medii in celelalte regiuni. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si local cele sud-vestice, unde se vor incadra in normele climatologice (35,6 l/mp). Meteorologii precizeaza ca estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri