• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Cod galben de inundatii in 9 bazine hidrografice si pe unii afluenti


Cod galben de inundatii in 9 bazine hidrografice si pe unii afluenti
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o noua atentionare Cod galben de inundatii, ce va afecta pana vineri seara, noua bazine hidrografice din zonele sudice, estice si nord-estice.

In intervalul 20 aprilie, ora 13:00 - 21 aprilie, ora 12:00, vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de aparare pe raurile din bazinele hidrografice: Neajlov, Sabar (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), afluentii din bazinul mijlociu al Ialomitei, afluentii Prahovei din bazinul mijlociu si inferior (judetele: Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau (afluentii aferenti sectorului aval S.H. Nehoiu) - judetul Buzau, Calmatui - judetele Buzau si Braila, Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), afluentii mici ai Siretului din judetele Galati si Vrancea, respectiv pe raurile mici din Dobrogea - judetele: Tulcea si Constanta.

 

In acest interval, fenomenele prognozate se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Galati si Tulcea.

 

De asemenea, in perioada 20 aprilie, ora 13:00 - 21 aprilie, ora 20:00, atentionarea Cod galben de inundatii va fi in vigoare pe raurile din bazinele hidrografice: Barlad si afluenti (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati) si pe afluentii mici ai Prutului din judetele Vaslui si Galati.

 

Fenomenele hidrologice prognozate in intervalul amintit se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din judetul Vaslui.

 

Pe de alta parte, hidrologii mentioneaza ca, incepand de joi, ora 13:00, a fost ridicata avertizarea hidrologica emisa anterior si valabila pentru anumite bazine hidrografice.

 

Atentionarea a fost transmisa catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri