• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Tot mai multe persoane din Europa Centrală și de Est sprijină politica Ungariei privind migrația


Tot mai multe persoane din Europa Centrală și de Est sprijină politica Ungariei privind migrația
Majoritatea cetățenilor central și est-europeni se opun politicii Uniunii Europene în domeniul migrației și tot mai multe persoane din regiune sprijină poziția Ungariei care este împotriva acestei politici, relevă un sondaj de opinie realizat recent de institutul Nezopont, citat miercuri de MTI.

Studiul sociologic, realizat pe baza unor interviuri telefonice în 11 țări (Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia), arată că 74% dintre respondenți consideră că politicile europene sunt negative pentru Europa.

Ungurii și slovacii se opun în special migrației având ca surse țări din afara continentului european, 89% având opinii nefavorabile despre acest fenomen, scrie AGERPRES. Lor le urmează cehii (88%) și bulgarii (80%). Sondajul mai indică faptul că 63% dintre austrieci și 58% dintre germani susțin că migrația este mai degrabă negativă decât pozitivă pentru Europa.

O altă concluzie a studiului Nezopont este aceea că 78% dintre cetățenii țărilor din Grupul de la Vișegrad (Republica Cehă, Ungaria, Polonia și Slovacia) sunt împotriva mecanismului UE de distribuire a migranților între statele membre pe baza unor cote obligatorii.

O proporție de 56% din cetățenii țărilor din Grupul de la Vișegrad susține politica Budapestei privind migrația, în timp ce 65% dintre austrieci și 55% dintre germani se opun acestei politici.

Sondajul a fost realizat pe eșantioane reprezentative de câte 1.000 de persoane în fiecare dintre cele 11 țări, pe 26 și 27 octombrie.

Foto:Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri