• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii


Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii
Gabriel Biriș, membru în Consiliul de Coordonare a Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), este de părere că supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii.

"Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii. Nu au fost niciodată impozitate cu 40%, dividendele mai puțin. Problema noastră nu este impozitul pe venit, ea este legată de contribuțiile sociale, care deja au fost introduse în Codul Fiscal. Măsurile pe care le-am susținut și noi pentru clarificare și reglementare au fost introduse în Codul Fiscal, ele sunt niște plăți care se bazează pe principiul solidarității. Solidaritatea nu poate să fie doar pentru unii și nu poate fi nelimitată. Este foarte important, atunci când vorbim de contribuții sociale, ca baza de calcul a acestor contribuții să fie plafonate, iar la fel și beneficiile primite ca urmare a plății contribuției, să fie limitate", a spus Biriș, într-o conferință de presă, scrie AGERPRES.

 

Totodată, reprezentantul AOAR susține că este nevoie de plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale, în condițiile în care mai mult de 30.000 de angajați primesc în prezent peste 5 salarii medii și vor ieși la pensie cu "pensii nesimțite".

 

"Ce o să se întâmple, peste câțiva ani de zile, când cei 30.000 de angajați, care primesc peste 5 salarii medii, unii dintre ei, poate și 30-40 de salarii medii, o să iasă la pensie, cu pensii nesimțite, pentru că o să primească 30-40-50 de puncte de pensie? Pensiile lor de 30-40 de puncte de pensie vor trebui plătite de către copiii noștri. Plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale, odată cu așezarea, este atât importantă pentru astăzi, cât și pentru mâine, pentru viitor și ea trebuie făcută. Din păcate, la începutul anului, deși pentru prima dată se plafonaseră contribuțiile la sănătate, măsura a fost eliminată. Asta nu ajută la stimularea investițiilor, nu ne ajută să scoatem la lumină salariile", a spus Gabriel Biriș.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri