• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Sorții au decis: Agenția Europeană a Medicamentului se mută în Amsterdam, iar Parisul va găzdui Autoritatea Bancară Europeană


Sorții au decis: Agenția Europeană a Medicamentului se mută în Amsterdam, iar Parisul va găzdui Autoritatea Bancară Europeană
După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană o serie de instituții comunitare cu sediul la Londra trebuie relocate.

Este și cazul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) care se va muta în orașul olandez Amsterdam. Agențiile de presă internaționale relatează că după ce în runda a treia de vot, în care au intrat orașele Milano și Amsterdam, cele două candidate au obținut un număr egal de voturi, președinția estoniană a Consiliului Uniunii Europene a trecut la următorul pas procedural - tragerea la sorți.

''Felicit orașul Amsterdam pentru câștigarea votului pentru găzduirea EMA! Este o alegere excelentă, care garantează continuitate în asigurarea de medicamente sigure pentru consumatorii europeni'', a scris pe Twitter ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, prezent la reuniunea Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles.

Sediul EMA se va muta în Amsterdam

EMA are circa 900 de angajați care se ocupă de evaluarea, supervizarea și monitorizarea medicamentelor pentru ființe umane și animale în interiorul blocului comunitar.

În ceea ce privește Autoritatea Bancară Europeană (EBA), tot sorții au fost cei care au decis orașul gazdă. Surse diplomatice, citate de presa internațională, au declarat că Parisul a fost ales prin tragere la sorți în fața Dublinului, cele două orașe înregistrând același număr de voturi în cel de-al treilea tur, la care au participat miniștri din cele 27 de țări care vor rămâne în Uniune.

Parisul va găzdui sediul EBA

Paris, Frankfurt și Dublin - a fost ordinea după primul tur de scrutin, după care Frankfurt a fost eliminat, în turul doi, cu doar 4 voturi pentru, în timp ce Parisul a obținut 10 iar Dublin - 13 voturi. Agenția bancară, cu cei aproximativ 170 de angajați ai săi, a suscitat interesul a opt orașe care au candidat pentru a o găzdui, printre care Luxemburg, Bruxelles, Varșovia sau Viena.

Găzduirea sediilor unor organizații europene se traduce prin locuri de muncă și vizibilitate pentru orașele și țările gazdă și de aceea competiția a fost extrem de dură.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri