• EUR 4.6400 RON
  • USD 3.9322 RON
  • POUND 5.2076 RON
Bucuresti
o

Presedintele Klaus Iohannis sustine vaccinarea obligatorie impotriva rujeolei


Presedintele Klaus Iohannis sustine vaccinarea obligatorie impotriva rujeolei
Presedintele Klaus Iohannis s-a pronuntat pentru vaccinarea obligatorie impotriva rujeolei, atragand atentia ca situatia actuala este grava.

"Avem, dupa ultimele date pe care le-am primit, in jur de 5.000 de cazuri de rujeola si 26 de cazuri de deces. Este o catastrofa, este o epidemie si este o catastrofa. Deci, de gestionat bine nici nu cred ca se poate pune intrebarea. Insa, ca sa fiu foarte corect, nu as vrea sa acuz doar pe acest ministru si actuala echipa. Aici avem de-a face cu greseli sistemice si cred ca este cazul sa vedem cum putem sa facem lucrurile mai bine. Cred ca, intre timp, toata lumea s-a lamurit ca fara vaccinare nu se poate si atunci este clar ca revenim la o tema pe care am adus-o de multe ori in discutie si anume prevenirea. Este nevoie de prevenirea unor astfel de epidemii printr-o vaccinare sistematica, obligatorie, eficienta si bine organizata din partea Ministerului Sanatatii. De multi ani asa ceva nu am avut si iata ca acum apar rezultate catastrofale", a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

El a spus ca sustine vaccinarea obligatorie. "Constat ca la nivel de Guvern incet-incet se constientizeaza gravitatea acestei situatii si sper sa se vina cu o politica in acest domeniu, care rezolva problema pentru mult timp, fiindca aici nu vorbim de o rezolvare pentru o luna sau pentru aceasta epidemie, care de fapt nu a aparut acum, a aparut din septembrie 2016 si se vede ca Romania are nevoie de o politica clara in domeniul vaccinarii. Este nevoie de vaccinare si atunci astfel de epidemii nu vor mai fi. (...) Eu sunt de parere ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie si trebuie sa se faca in niste campanii care sunt, inclusiv mediatic, sustinute si explicate oamenilor", a afirmat seful statului.

 

Foto: Facebook.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri