• EUR 4.5975 RON
  • USD 3.8945 RON
  • POUND 5.1203 RON
Bucuresti
o

IMPRESIONANT.Doi elefanți au fost salvați de la înec de marina din Sri Lanka. VIDEO


IMPRESIONANT.Doi elefanți au fost salvați de la înec de marina din Sri Lanka. VIDEO
Doi elefanți tineri au fost salvați de la înec duminică, într-un moment în care se aflau în plină mare, a anunțat marina din Sri Lanka, relatează AFP.

Cele două pachiderme au fost aduse pe uscat după "eforturi colosale", care au necesitat implicarea unor înotători și a mai multor nave, a precizat sursa citată.

 

În imaginile surprinse de la fața locului pot fi văzuți elefanții pe cale să se înece, care abia reușesc să-ți țină trompele deasupra apei în zona de apă adâncă la circa 1 km distanță de coastă. "După ce au fost aduși teferi pe uscat, cei doi elefanți au fost eliberați în junglă", în nord-estul insulei, a mai precizat sursa citată, scrie AGERPRES.

 

În urmă cu două săptămâni, un alt elefant, aflat și el în derivă în plină mare unde fusese dus de curent, a fost salvat de la o distanță de 8 km de coastă. Au fost necesare 12 ore, odată animalul reperat, pentru a-l salva. Potrivit unei responsabili ai marinei, animalele ar fi fost luate de curenți atunci când traversau lagune puțin adânci.

Foto: Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri