• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Exercitii militare navale romano-britanice la Constanta


Exercitii militare navale romano-britanice la Constanta
Fortele Navale Romane anunta ca fregata "Regele Ferdinand" si distrugatorul britanic HMS Daring vor desfasura, pe 25 aprilie, exercitii de respingere a unui atac aerian, exercitii de comunicatii tactice, precum si manevre de reaprovizionare.

Dupa incheierea exercitiului, nava britanica va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escala de doua zile in portul Constanta. "Pe timpul escalei, sunt planificate vizite ale comandantului navei, capitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei si la autoritatile publice locale constantene, iar marinarii militari romani si britanici vor desfasura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de actiune pentru misiunile de inspectie si control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare", se arata intr-un comunicat.

 

Dupa cum mentioneaza sursa citata, doi tineri ofiteri ai Fortelor Navale Romane vor fi ambarcati, timp de o saptamana, la bordul distrugatorului britanic si vor participa, in calitate de ofiteri de cart, la misiunile pe care nava le va desfasura in Marea Neagra si Marea Mediterana.

 

 

Activitatile bilaterale romano-britanice fac parte din pachetul de masuri privind intarirea cooperarii dintre partenerii NATO, stabilit la summitul NATO din tara Galilor, si contribuie la intarirea prezentei navelor militare ale Aliantei in Marea Neagra.

 

Potrivit datelor furnizate de Fortele Navale Romane, HMS Daring (D-32) a intrat in serviciul Marinei Regale Britanice in 2009. Are o lungime de 151 m si poate atinge viteza maxima de 30 noduri. Nava este echipata cu trei sisteme de rachete nava-aer (Sea Viper si Aster), doua lansatoare de rachete nava-nava (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navala si lansatoare de torpile antisubmarin.

 

Foto: Fortele Navale Romane facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri