• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

CNSLR – Frăţia se pregătește de grevă generală


CNSLR – Frăţia se pregătește de grevă generală
Biroul Operativ al C.N.S.L.R. - Frăţia a decis începerea procedurilor în vederea declanşării grevei generale în economia naţională. Principala nemulțumire a sindicaliștilor este legată de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Printre nemulţumiri se numără faptul că vor scădea toate salariile, în principal în mediul privat, şi pierderea de locuri de muncă generate de modificările codului fiscal prin care se transferă plata contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale care generează lipsa unei protecţii reale ale angajaţilor, în forma actuală a Legii 62/ 2011, precum şi întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariate pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială de peste 4 luni.

"Confederaţia noastră reprezintă un număr de peste 500.000 de salariaţi din următoarele sectoare de activitate: energie, petrol, gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, lemn şi mobilă, textile şi pielărie, agricultură, sănătate, învăţământ, administraţie publică, asistenţă socială. Greva generală vizează toate aceste sectoare de activitate. După strângerea semnăturilor Consiliul Naţional al C.N.S.L.R.- FRAŢIA va decide data declanşării grevei generale. Ne reafirmăm pe această cale disponibilitatea unui dialog real purtat în interesul salariaţilor pe care îi reprezentăm", se arată într-un comunicat.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri