• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Alicia are nevoie de ajutor: Fetita de 4 ani traieste intr-o lume fara sunete


Alicia are nevoie de ajutor: Fetita de 4 ani traieste intr-o lume fara sunete
Alicia Catalina Luca, o fetita de 4 ani, face un apel la sensibilitatea romanilor pentru a o ajuta sa auda. Drama micutei a inceput la varsta de 2 ani, atunci cand parintii au depistat ca Alicia nu mai poate sa recepteze sunete, de la batutul palmelor la strigarea acesteia pe nume.

Dupa un control amanuntit la Spitalul Marie Curie din Capitala, medicii au descoperit ca micuta suferea de hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda, un diagnostic care a venit ca un trasnet pentru tinerii parinti. Controalele s-au intetit, iar parintii au trebuit sa accepte un adevar inevitabil, in care spitalul si medicii deveneau a doua casa a Aliciei. Dupa o lunga lupta, in data de 22 octombrie 2014, fetita a suferit o interventie chirugicala pentru activarea primului implant cohlear, acesta fiind gratuit prin programul national de recuperare a deficientelor neurosenzoriale. In urma operatiei, auzul i-a revenit intr-o oarecare masura, dar pentru a putea avea o viata normala, micuta are nevoie si de al doilea implant, care costa 25.000 de euro.

 

Potrivit audiologului Anca Modan, managerului Centrului de Protezare Auditiva si Reglaj Implanturi Cohleare “Audiologos” din Bucuresti, “al doilea implant cohlear permite sa auda in limite normale, adica sa-si dezvolte vorbirea, pronuntia sa fie corecta, sa nu mai aiba acele tonalitati ale hipoacuzicilor, deci ii poate asigura o integrare normala socio-profesionala ulterioara”.

 

In acest sens, Asociatia “Salveaza o inima” demareaza de urgenta o campanie de strangere de fonduri care o vor ajuta pe Alicia sa auda si sa se dezvolte in conditii normale. Donatiile pot fi facute pe platforma de donatii online, https://salveazaoinima.ro/campaigns/luca-alicia-catalina/ sau in conturile bancare deschise pe numele fetitei: RO48RNCB014414323508 0001 (RON), RO91RNCB0144143235080003 (EURO).

 

“In decurs de aproape un an, am rezolvat trei cazuri asemanatoare de hipoacuzie neurosenzoriala – Patrick Stanculescu, Brianna Ivascu si Gabriel Voinea – datorita bunavointei persoanelor care au donat pentru ei. La ora actuala, cei trei copii aud bine si se dezvolta in conditii foarte bune. Ne dorim sa-i oferim, impreuna, si Aliciei aceasta sansa de a ne putea auzi. Din fericire, oamenii deja s-au sensibilizat la primirea apelului umanitar pe care l-am facut pe Facebook si nu mai sunt foarte multi pasi pana cand vom strange toti banii pentru fetita”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri