• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Stoltenberg: Felicit Romania pentru eforturile majore de a creste bugetul pentru aparare la 2% din PIB in 2017


Stoltenberg: Felicit Romania pentru eforturile majore de a creste bugetul pentru aparare la 2% din PIB in 2017
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat Romania pentru "eforturile majore de a creste bugetul pentru aparare la 2% din PIB in 2017", spunand ca este un exemplu de urmat si de alte state membre ale Aliantei Nord-Atlantice.

"Felicit Romania pentru eforturile majore de a creste bugetul pentru aparare la 2% din PIB in 2017. Intr-o lume cu amenintari complexe si in evolutie, este nevoie atat de bugete mai mari pentru aparare, cat si de o mai justa impartire a sarcinilor", a subliniat joi Stoltenberg, intr-o declaratie transmisa de serviciul de presa al NATO. "Romania ofera ambele - fiind un exemplu de urmat si de catre alti Aliati", a mai precizat secretarul general al NATO.

 

El a afirmat de asemenea ca Romania da dovada de leadership prin gazduirea unei brigazi multinationale, intarind prezenta NATO in flancul sud-estic al Aliantei. "Salut calduros angajamentul puternic al Romaniei fata de NATO, deopotriva prin trupe si prin buget", a spus Stoltenberg, scrie AGERPRES.

 

Conform proiectului de buget pe anul 2017, Romania va aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apararii Nationale.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri