• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Rusia va plati datoriile externe ramase de pe timpul fostei URSS pana la sfarsitul anului 2017


Rusia va plati datoriile externe ramase de pe timpul fostei URSS pana la sfarsitul anului 2017
Rusia va achita toate datoriile externe ale fostei URSS pana la sfarsitul acestui an, cu ultima transa ce urmeaza a fi platita Bosniei-Hertegovinei, a anuntat vineri Ministerul de Finante rus, relateaza agentia Xinhua.

"Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele doua tari l-au initiat deja. Documentul trebuie doar semnat... Nu exista dificultati in plata, problema va fi inchisa pana in vara", a relatat ziarul rus Izvestia citand Ministerul de Finante.

 

Saptamana trecuta, ministerul a anuntat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari catre Macedonia si a declarat ca singura datoria restanta din perioada sovietica este catre Bosnia-Hertegovina.

 

Ambele tari au aparut dupa destramarea Iugoslaviei si au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste, noteaza AGERPRES. Serviciul de presa al ministerului a confirmat ca plata se va face dintr-o parte a bugetului 2017, avand ca scop sa lichideze datoriile cu o suma de 512,3 miliarde de ruble (8,9 miliarde dolari).

 

Ministerul de Finante a mai anuntat ca acordul interguvernamental Rusia-Bosnia-Hertegovina va fi semnat de minister in numele guvernului si rambursarea datoriei se va efectua in termen de 45 de zile de la data ratificarii sale.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri