• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Mostenitorul imperiului Samsung a fost arestat


Mostenitorul imperiului Samsung a fost arestat
Mostenitorul gigantului sud-coreean Samsung a fost arestat vineri, in cadrul unei anchete pentru coruptie si trafic de influenta care a dus la destituirea presedintei tarii, Park Geun-Hye, a anuntat justitia de la Seul, potrivit AFP.

"S-a dovedit ca este necesar sa il arestam (pe Lee Jae-Yong) in lumina unor noi acuzatii si a unor noi dovezi", a informat intr-un comunicat un purtator de cuvant al tribunalului.

 

Vicepresedinte al Samsung Electronics si fiu al presedintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este acuzat ca a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii si mai multor fundatii infiintate de Choi Soon-sil, o veche prietena a presedintei Park Geun-hye, in schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a doua dintre filialele Samsung in 2015, scrie AGERPRES.

 

Lee Jae-Yong a fost incarcerat intr-un centru rezervat detentiei provizorii, dupa ce a aparut joi in fata unei instante din Seul, unde judecatorii au examinat cererea de arestare pe numele sau. El este adevaratul conducator al Samsung, dupa criza cardiaca suferita de tatal sau in 2014.

 

Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezinta o lovitura grava data Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie si televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investitii si achizitii.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri