• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Marea Britanie își va onora angajamentele asumate ca membru al UE


Marea Britanie își va onora angajamentele asumate ca membru al UE
Purtător de cuvânt al premierului Theresa May a declarat că Marea Britanie își va onora angajamentele asumate ca stat membru al Uniunii Europene, însă cifrele exact privind suma pe care Londra o va plăti pentru Brexit sunt supuse negocierilor.

"Reiterez poziția prim-ministrului, exprimată de multe ori, conform căreia Regatul Unit își va onora angajamentele asumate în perioada apartenenței noastre la UE", a declarat presei purtătorul de cuvânt. "Niciun stat membru al UE nu va trebui să plătească mai mult și nu va primi mai puțin în perioada rămasă din actualul plan bugetar", a adăugat el. "În privința cifrelor exacte și a scenariilor, toate sunt supuse negocierilor", a mai spus purtătorul de cuvânt, scrie AGERPRES.

Marea Britanie își va înainta propunerile pentru rezolvarea obligațiilor sale financiare față de Uniunea Europeană până la Consiliul European din decembrie, a declarat duminică, într-un interviu televizat pentru BBC, ministrul de finanțe britanic Philip Hammond.

Liderii UE i-au transmis vineri premierului britanic Theresa May că mai este mult de muncă pentru a debloca negocierile privind Brexit-ul, blocul comunitar reamintind de termenul limită, stabilit pentru începutul lui decembrie, până la care șefa guvernului de la Londra trebuie să facă propuneri privind factura ieșirii din UE. "Vom înainte propunerile noastre Uniunii Europene la timp pentru Consiliu", a spus Hammond.

Vineri, Theresa May s-a întâlnit cu liderii europeni cu ocazia unui summit al UE pe teme sociale la Göteborg, în Suedia, în încercarea de a debloca discuțiile privind suma pe care ar trebui să o plătească Marea Britanie la ieșirea din blocul comunitar, care ar trebui să se producă peste 16 luni. Ea a semnalat din nou că va spori oferta inițială, estimată la 20 de miliarde de euro, aproximativ o treime din cât solicită Bruxellesul.

Foto-Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri