• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO ar putea fi prelungit până în 2019


Mandatul lui Jens Stoltenberg la conducerea NATO ar putea fi prelungit până în 2019
Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, ar putea rămâne la conducerea alianței militare până în 2019, informează luni cotidianul norvegian Dagbladet, relatează DPA. Jens Stoltenberg a preluat conducerea Alianței Nord-Atlantice în 2014 pentru un mandat de 4 ani.

Stoltenberg este "extrem de respectat și de credibil atât în rândul statelor mari cât și în rândul țărilor mici din cadrul NATO", a scris publicația norvegiană.

Potrivit Dagbladet, niciun alt candidat nu și-a prezentat candidatura, sugerând că fostul premier norvegian ar putea rămâne încă un an în fruntea alianței.

Ziarul a precizat că NATO urma să încheie procesul numirii până la sfârșitul lunii decembrie. "Norvegia este, desigur, foarte mulțumită cu Jens Stoltenberg în calitate de secretar general al NATO. Face o treabă bună și este respectat", a declarat ministrul norvegian al apărării, Frank Bakke-Jensen, pentru Dagbladet, scrie AGERPRES.

Stoltenberg este al doilea șef al NATO scandinav la rând, succesorul său fiind premierul danez Anders Fogh Rasmussen. Norvegia este membru al NATO din 1949, data creării Alianței Nord-Atlantice.

Foto:Jens Stoltenberg Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri