• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Jean-Claude Juncker nu dorește o Catalonie independentă, deoarece aceasta ar încuraja și alte regiuni


Jean-Claude Juncker nu dorește o Catalonie independentă, deoarece aceasta ar încuraja și alte regiuni
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat vineri că nu dorește ca regiunea Catalonia să devină independentă, deoarece ar încuraja și alte regiuni să procedeze la fel, și aceasta va face guvernarea UE prea complicată, relatează agenția Reuters.

''Dacă îi permitem Cataloniei să se separe - și aceasta nu este treaba noastră-, atunci alții vor face același lucru. Nu doresc aceasta'', a declarat Juncker într-un discurs rostit la Universitatea din Luxemburg.

 

Juncker s-a declarat ''foarte îngrijorat'' în legătură cu tendințele separatiste din Europa și l-a încurajat pe șeful guvernului central spaniol, Mariano Rajoy, să garanteze că situația este adusă sub control, scrie AGERPRES.

 

Referindu-se la apelurile catalanilor pentru o mediere de către UE a crizei cu Madridul, Juncker a spus că executivul comunitar nu poate media dacă numai o parte cere acest lucru.

 

Uniunea Europeană a făcut cunoscut că are încredere în Mariano Rajoy de a soluționa ceea ce ea consideră a fi o problemă internă a Spaniei.

Foto: Jean-Claude Juncker Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri