• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Jean-Claude Juncker: Acordul privind Brexit-ul nu poate fi convenit in decurs de doi ani


Jean-Claude Juncker: Acordul privind Brexit-ul nu poate fi convenit in decurs de doi ani
Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este de parere ca va fi nevoie de mai mult de doi ani pentru a conveni toate reglementarile pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE), relateaza vineri agentia Reuters.

''Nu cred ca vom reusi in doi ani sa clarificam reglementarile pentru iesirea Marii Britanii din UE si (sa cladim) relatiile in intregime dintre Marea Britanie si continentul european'', a declarat Juncker joi, intr-un discurs in marja Conferintei internationale pentru securitate de la Munchen.

 

Premierul britanic, Theresa May, a anuntat ca va activa Articolul 50 din Tratatul UE de la Lisabona in martie, pentru a demara negocierile privind separarea dintre Londra si Bruxelles, negocieri ce ar putea dura pana la doi ani.

 

Potrivit lui Juncker, cel putin 20.000 de legi trebuie modificate in Marea Britanie inainte ca regatul sa poata parasi blocul comunitar si Londra nu are dreptul sa incheie acorduri comerciale bilaterale cat timp este inca in UE. ''Acordurile comerciale tin de (competenta) UE. Marea Britanie nu poate incheia acorduri comerciale cu jumatate din omenire, cu toate ca ea procedeaza invers'', a mai spus seful executivului comunitar.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri