• EUR 4.6400 RON
  • USD 3.9322 RON
  • POUND 5.2076 RON
Bucuresti
o

China atentioneaza cu privire la un nou virus informatic


China atentioneaza cu privire la un nou virus informatic
China ii indeamna pe utilizatorii de Windows sa se protejeze impotriva unui nou virus informatic similar virusului WannaCry care a afectat saptamana trecuta sute de mii de computere peste tot in lume, informeaza joi AFP.

Virusul UIWIX cripteaza si redenumeste fisiere datorita unei brese in sistemul de operare Windows, a explicat miercuri Centrul national pentru raspuns de urgenta la virusii informatici, indemnand-i pe utilizatori sa instaleze ultima actualizare disponibila.

 

Chiar daca in China nu a fost detectata deocamdata nicio contaminare, virusul s-a raspandit in alte tari, suscitand o alerta, saptamana trecuta, din partea firmei daneze de securitate cibernetica Heimdal Security.

 

"Malware-ul UIWIX vine in urma lui WannaCry, insa fara 'kill switch' si cu aceleasi capacitati de autoreproducere care ii permis sa se propage mai repede", a avertizat Heimdal.

 

Absenta functiei kill switch pentru stoparea propagarii virusului inseamna ca UIWIX ar putea fi si mai puternic decat WannaCry, adauga compania daneza. Alti experti estimeaza insa ca UIWIX se propaga mult mai lent decat WannaCry, scrie AGERPRES.

 

Un alt virus, denumit Adylkuzz, a fost descoperit la inceputul saptamanii, potrivit cabinetului de securitate cibernetica Proofpoint, care a estimat ca atacul ar avea "o anvergura mult mai mare" decat cel cauzat de WannaCry.

 

Sute de mii de PC-uri si aproape 30.000 de institutii au fost afectate in China de WannaCry, potrivit Qihoo 360, unul dintre primii furnizori de programe antivirus in statul asiatic.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri