• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Alexander Acosta este primul latino-american din administratia Trump


Alexander Acosta este primul latino-american din administratia Trump
Presedintele american, Donald Trump, a anuntat joi ca l-a numit pe Alexander Acosta (foto) pentru a ocupa functia de secretar al Departamentului Muncii, primul latino-american din executivul sau, relateaza AFP.

Anuntul a fost facut la o zi dupa retragerea candidatului precedent, Andrew Puzder. Candidatura acestui manager din domeniul fast-food a fost repede afectata de dezvaluiri legate de viata sa personala. "Are o diploma de la universitatea de drept Harvard. Super student (...) A avut o cariera formidabila", a afirmat presedintele. "Tocmai am discutat cu el si cred ca va fi un formidabil ministru al muncii", a mai spus Donald Trump, noteaza AGERPRES.

 

Alexander Acosta, nascut in 1966 la Miami, este in prezent decanul Facultatii de Drept de la universitatea Florida International din acest oras din sud-estul Statelor Unite. El este, de asemenea, presedintele consiliului de administratie al U.S. Century Bank, o banca avand sediul in Florida, specializata in acordarea de imprumuturi comunitatii latino-americane.

 

Alexander Acosta a fost nominalizat de doua ori printre "Cei mai influenti 50 de latino-americani din Statele Unite" de catre Hispanic Business Magazine.

 

Potrivit jurnalului Miami Herald, el este fiul unic al unor imigranti cubanezi. El a facut parte din administratia George W. Bush ca procuror general adjunct pentru drepturi civile si, cu acest titlu, s-a ocupat de problemele rasiale si de religie. O vreme avocat insarcinat cu chestiunea locurilor de munca si contractelor de munca si membru al Consiliului national pentru relatii sociale (NLRB), Alexander Acosta a mai fost procuror al Districtului Sud din Florida si din aceasta functie a participat la anchetele impotriva lobbyistului Jack Abramoff sau teroristului Jose Padilla, suspectat in 2002 ca a vrut sa detoneze o "bomba murdara" in Statele Unite si condamnat in 2007.

 

Inainte de studiile in drept, el a fost bancher la Lehman Brothers, banca de afaceri al carei faliment a declansat criza "subprime" in 2008.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri