• EUR 4.6346 RON
  • USD 3.9285 RON
  • POUND 5.2711 RON
Bucuresti
o

Alain Berset va fi președintele Elveției în 2018


Alain Berset va fi președintele Elveției în 2018
Ministrul elvețian pentru afaceri sociale, social-democratul Alain Berset, va deține în 2018 funcția de președinte al țării, potrivit unei decizii adoptate miercuri de către parlament, relatează agenția DPA.

Președinția Elveției este asigurată anual prin rotație de către membrii cabinetului. Alain Berset (45 de ani) îi va succeda în post ministrului mediului și transporturilor, Doris Lauthard, care va preda funcția, în majoritate reprezentativă, la începutul anului.

Rezultatul votului în cazul lui Alain Berset nu a fost contestat. El a obținut voturile a 210 din cei 228 de deputați prezenți în legislativul de la Berna. Berset și-a rostit discursul de învestitură în cele patru limbi oficiale ale Elveției, începând cu franceza, limba sa maternă, continuând cu italiana, retoromana și germana. Societatea elvețiană trebuie să caute unitatea pentru a face față provocărilor, precum globalizarea și revoluția digitală, a declarat Berset, scrie AGERPRES.

Stabilitatea socială este cheia protejării bogăției Elveției, a afirmat Berset, al cărui post din cabinetul elvețian include securitatea socială, sănătatea și problemele culturale. Aceasta necesită îngrijirea celor mai defavorizați membri ai societății, a mai spus el.

Foto- Alain Berset Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri