• EUR 4.6599 RON
 • USD 3.8182 RON
 • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Cei mai performanți antreprenori români își desfășoară activitatea în Muntenia


Cei mai performanți antreprenori români își desfășoară activitatea în Muntenia
Cele mai dinamice companii antreprenoriale din Muntenia au fost premiate miercuri la Bucuresti, la Gala „Campioni în Business”. La evenimentul final al ediției din acest an, au participat peste 130 de oameni de afaceri din toată țara, inclusiv campioni în business din anii precedenti, reprezentanți ai mediului bancar, consultanți de business și analiști.

Un studiu realizat de PwC România pentru „Campioni în Business”, care a analizat cele mai mari 2.850 de companii antreprenoriale din România, în funcție de cifra de afaceri din 2016, a evidențiat faptul că peste jumătate dintre acestea (56%), își desfășoară activitatea în Muntenia. Antreprenorii din această regiune au înregistrat un ritm însemnat de creștere a cifrei de afaceri în 2016 față de 2015, de 10% și o cifră de afaceri per salariat de 540 mii de lei, în creștere cu 2,9% față de anul trecut.

Totodată, companiile din Muntenia au înregistrat o rată de creștere a profitului brut de 13,4% și o evoluție a profitului net de 15,2%. În 2016, antreprenorii din această regiune au consemnat un profit brut per salariat de 24 mii de lei și un ritm de creștere 2016 vs. 2015 a profitului brut per salariat de 6%. În ceea ce privește numărul de salariați, companiile au consemnat o rată de creștere de 6,9%.

Iulian Stanciu a primit titlul de de Antreprenorul Anului

Conform „portretului robot” realizat în cadrul analizei, cele mai mari companii antreprenoriale din Muntenia au înregistrat în anul 2016, o valoare medie a cifrei de afaceri de 95 milioane lei, profit brut de 4,3 milioane lei, profit net de 3,6 milioane lei, au 177 salariați și o rată a profitului brut de 4,5%.

În topul domeniilor de activitate din această regiune (în funcție de valoarea agregată a cifrei de afaceri) se numără: comerțul cu ridicata, comerțul cu amănuntul, comerțul auto, industria alimentară și agricultura.

Titlul de Antreprenorul Anului, cel mai prestigios premiu al serii, a fost primit de Iulian Stanciu, acționar și CEO al Network One Distribution.

Companiile din Muntenia au înregistrat o rată de creștere a profitului brut de 13,4% și o evoluție a profitului net de 15,2%

În funcție de cifra de afaceri și de rezultatele obținute în ultimul an, cei 10 premianți au fost grupați în patru categorii:

La categoria Companii cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro au fost premiate următoarele companii:

 •  CITY GRILL GROUP, cel mai important operator independent de restaurante din țară;
 •  OTTER DISTRIBUTION, unul dintre cei mai mari retaileri și distribuitori de încălțăminte din România;
 •  OSCAR DOWNSTREAM, cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de motorină din România;

La categoria Companii cu cifra de afaceri între 3 și 15 milioane de euro au fost acordate premii următoarelor companii:

 •  MARTPLAST, producător de obiecte sanitare și mobilier;
 •  NATURAL, cu activităț și produse de cofetărie și patiserie;
 •  ZITEC, furnizor de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate;

Premii speciale pentru activitatea desfășurată în acest an au primit urmatoarele companii:

 •  RODBUN GRUP, cu afaceri în domeniul agriculturii;
 •  FARMACIA TEI, activități de comercializare a produselor farmaceutice;
 •  VIVRE DECO, retailer online de obiecte decorative, mobilier si produse vestimentare;
 •  UIPATH, activități specializate în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii;

Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri