• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Traseul muzeelor din Capitală


Traseul muzeelor din Capitală
Primarul general, Gabriela Firea, a inaugurat o linie RATB ce face "Traseul muzeelor din Capitală".Edilul a precizat că proiectul implică un cost de 30.000 de euro lunar.

Autobuzul 362 porneşte din Piaţa Presei şi merge până în Parcul Carol, cuprinzând, tur - retur, 30 de muzee bucureştene. Preţul unui bilet este cel al unei călătorii normale - 1,3 lei. Copiii de până la 6 ani au gratuitate.

Primarul general a spus că suma 30.000 de euro pe lună acoperă cheltuielile cu combustibilul şi asigurările, reprezentând "o sumă mică, comparativ cu efectele pe care le va avea această linie culturală". "Deja de zilele trecute (...) am primit foarte multe solicitări de la şcoli, de la licee şi chiar de la facultăţi şi de la simpli cetăţeni", a menţionat ea.

Autobuzul 362 circulă de la ora 10,00 la ora 22,00, iar în interiorul vehiculului călătorii pot găsi o broşură cu harta acestui traseu al muzeelor, cu detalii în română şi engleză legate de obiective. Pentru acest traseu sunt disponibile trei autobuze, iar intervalul de succedare este de 45 de minute, potrivit broşurii. Lungimea traseului cultural este de 29,3 kilometri.

Călătorii pot vizita orice muzeu bucureştean, de la Muzeul de Artă Populară "Doctor Minovici" la Muzeul Naţional al Satului, Muzeul Sportului, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Palatul Parlamentului, Biblioteca Naţională a României la Muzeul "Theodor Aman" şi Muzeul Zambaccian. În difuzoarele din vehicul sunt prezentate informaţii, în română şi engleză, despre muzeul din staţia următoare. Prezent la eveniment, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit despre cine a avut primul ideea unui asemenea proiect.

"Vreau să-i dau Cezarului ce-i al Cezarului, Călinului ce-i al Călinului. Ideea este a fostului director general al Muzeului Naţional de Artă, Călin Stegerean, care, la un moment dat, a spus: 'Există muzee, există obiective turistice din Bucureşti foarte greu accesibile pe traseele actuale, cum ar fi să avem o linie culturală?'", a spus ministrul Culturii.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri