• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor plăti impozite mai mari în 2018


Locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor plăti impozite mai mari în 2018
Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au stabilit în ședința de joi, printr-o hotărâre, că impozitele și taxele vor fi mai mari în 2018 faţă de 2017 la cele mai multe dintre categorii.

Nu va creşte impozitul pe clădiri rezidenţiale plătit de persoane fizice, însă au fost adoptate modificări în ce priveşte zona de impozitare, fiind extinsă zona A, astfel că mai multe persoane fizice din Râmnicu Vâlcea vor plăti impozite mai mari pe clădiri în urma acestei schimbări.

Modificările de impozite şi taxe adoptate joi de Consiliul Local Râmnicu Vâlcea sunt argumentate într-un raport prezentat în proiect. Documentul arată că se impune o "reaşezare" a cotelor de calcul al obligaţiilor la impozitul pe clădiri, al sumelor fixe la hectar, al impozitului pe terenurile cu construcţii şi impozitului pe mijloacele de transport, deoarece modificările legislative privind excedentul bugetar pe anul precedent, impozitul pe teren şi scăderea cotei de impozitului pe venit de la 16% la 10% vor determina reducerea veniturilor la bugetul local.

Cresc impozitele plătite de persoane juridice pentru clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale, cresc impozitele pe mijloace de transport plătite de persoane fizice şi de persoane juridice şi cresc, de asemenea, impozitele pe terenuri.

În acelaşi timp, se reduc cu 50% impozitele pe mijloacele de transport hibride.

Persoane fizice dar şi cele juridice care vor plăti integral, până la 31 martie, impozitele (pe clădiri terenuri şi mijloace de transport) vor primi o bonificaţie de 10%.

Foto-Primăria Râmnicu Vâlcea Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri